Beschrijving
De Scaia Rossa Corvina wordt gemaakt van uitsluitend corvina druiven van drie tot tien jaar oude stokken op de vruchtbare kalk – en vulkanische heuvels rond Colognola ai Colli in de provincie Verona. De zeer voorzichtig geplukte trossen worden ontsteelt, de druiven even ingeweekt en vervolgens heel voorzichtig geperst. Het sap bevat daardoor de mooiste fruitzuren en heeft weinig bitters als de vergisting plaatsvindt. De aansluitende malolactische omzetting voorziet de uiteindelijke wijn van zijn zijdezachte en romige structuur.
De mooi robijnrood gekleurde wijn heeft in de neus florale aroma’s van rode rozen en violet en aroma’s van rode en zwarte bessen, pruimen, bramen en framboos. In de mond is Scaia Rossa Corvina zachtromig met een uitgebalanceerde sappige frisheid en de juiste hoeveelheid tannines. Het maakt hem ideaal om op een doordeweekse dag van te genieten. Hetzij als lekker rood aperitief dan wel als aangename begeleider van voorgerechten, pasta’s, risotto, gegrild vlees, gedroogde worst en kaas uit de bergen.